10.OLAĞAN GENEL KURULUMUZ YAPILDI.
 Derneğimizin 10.Olağan Genel Kurulu 26.04.2015 günü dernek merkezimizinde gerçekleştirildi.

Genel Kurulumuzda; daha önce belirlenen gündem gereği 2013-2015 dönemine ait faaliyet raporu  ve denetim raporları, gelir-gider tabloları, bütçe Genel Kurulumuza katılan üyeler tarafından değerlendirilmiştir.

Genel Kurulumuza ayrıca dernek faaliyetleri ile ilgili bir kısım kararlar alınmış, Yönetim-Denetim Kurulları asil ve yedek üyeleri belirlenmiştir.

UÇHİSARLILAR DERNEĞİ 10. OLAĞAN GENEL KURULU

DİVAN TUTANAĞI

1)      Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet ATILGAN tarafından açılış konuşması yapılarak, açılış konuşmasını müteakip saygı duruşu ve İstiklal Marşı  okundu.

2)      Divan Kurulu Heyetine M.Akif TEMELLİ,  Fatih TAŞKIN ve Kudret GÜVEN’den oluşan heyet seçildi.  Divan Kurulu Başkanlığına  M. Akif TEMELLİ,  katip üye olarak ise Fatih TAŞKIN seçildi.

3)      Divan Kurulu Başkanı M. Akif TEMELLİ tarafından Genel Kurul İşleyici hakkında bilgi verildi.

Divan Başkanı tarafından Genel Kurul sırasında yapılacak tüm oylamaların ve seçimlerin ne şekilde yapılacağı hususunda Genel Kurula katılan hazırun’un görüşü alındı ve  Genel Kurula katılan hazırun tarafından “Genel Kurul sürecinde yapılacak tüm oylamaların açık oylama usulü ile yapılması” oybirliği ile kabul edildi.

4)      Genel Kurul gündeminin 3. maddesi gereğince Yönetim Kurulu raporlarının okunmasına geçildi ve Yönetim Kurulu Faaliyet Raporu Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet ATILGAN tarafından okuldu.

Divan  Başkanı tarafından bu raporlar hakkındaki görüşler Genel Kurula soruldu.

Genel Kurul tarafından faaliyet raporlarına ilişkin bir soru ve talepte bulunulmamıştır.

5)      Genel Kurul gündeminin 3. maddesi gereği Denetim Kurulu Raporları, Denetim Kurulu asil üyesi Yusuf YILMAZ tarafından okundu.

Divan Başkanı tarafından bu raporlar hakkındaki görüşler genel kurula soruldu.

Genel Kurul tarafından Denetim Kurulu Raporlarına ilişkin herhangi bir görüş bildirilmemiştir.

6)      Gündemin 4.maddesine geçilerek 2013-2014 yıllarına ait gelir-gider tabloları Abdullah OKKIRAN tarafından okundu.

Divan Başkanı tarafından gelir-gider tabloları hakkında herhangi bir görüş olup olmadığı Genel Kurul’a soruldu.

Dernek Üyelerinden Salim TURAN dernek gelirlerinin tasarruflu kullanımı ile ilgili Yönetim Kuruluna teşekkürlerini iletti ve dernek kasasında bulunan tutar ile derneğe sürekli faaliyet göstereceği bir gayrimenkul temini yapılıp yapılamayacağı hakkında bilgi istedi.

Konu ile ilgili Yönetim Kurul Başkanı Mehmet ATILGAN, söz konusu yekün ile günümüz şartlarında herhangi bir taşınmaz alınmasının mümkün olmaması nedeniyle böyle bir çalışma yapılamadığı bildirildi.

7)      Genel Kurulun 5.maddesi çerçevesinde Divan Başkanı yönetim, denetim ve gelir-gider raporları konusunda genel kurul hazırun’unun görüşleri soruldu, herhangi bir görüş gelmemesi üzerine oylamaya geçildi.

Her bir rapor ayrı ayrı oylandı ve oybirliğiyle kabul edilerek  ibra edildi.

8)      Genel kurul gündeminin 6. maddesi bütçe görüşmelerine geçildi, bütçeler Abdullah OKKIRAN tarafından okundu ve oybirliği ile kabul edildi.

9)      Genel Kurul gündeminin 7. maddesi çerçevesinde Yönetim Kurulu Asil ve Yedek üyelerin seçimine geçildi.

a)      Divan Başkanı tarafından yönetim kurulu asil üyeliği için aday olacakların talepleri istendi. Değerlendirmeler sonucunda Divan Başkanlığına yapılan şifahi öneriler sonucunda oluşturulan liste genel kurulun oylarına sunuldu ve netice olarak Yönetim Kurulu asil üyeliklerine;

1)      Mehmet ATILGAN

2)      Ömer SAYLAR

3)      Fatih TAŞKIN

4)      Abdullah OKKIRAN

5)      Mehmet SELÇUK

6)      Mustafa TAŞKIN

7)      Atila TİL

Oybirliği ile seçildi.

b)      Yönetim Kurulu yedek üyeliklerine ise aynı şekilde yapılan oylama sonucunda,

1)      İsmail CANDOĞAN

2)      İ. Arif GÜVEN

3)      Mustafa KORUCU

4)      Faik TAŞTAN

5)      Kudret GÜVEN

6)      Osman Fehmi GÜVEN

7)      Salih ALA

Oybirliği ile seçildi.

10)  Gündemin 8.maddesi çerçevesinde divan başkanı tarafından aday talepleri istenilmiş ve Genel kurul hazırun’u tarafından yapılan şifahi talepler doğrultusunda,

a)      Denetim Kurulu Asil Üyeliklerine,

1)      Salim TURAN

2)      Yusuf YILMAZ

3)      M.Zeki GÜVEN

b)      Denetim Kurulu Yedek Üyeliklerine,

1)      M.Akif TEMELLİ

2)      Mustafa ÇİDEM

3)      Mehmet TİLKAN’dan oluşan liste Genel Kurul’a sunulmuş ve sunulan liste oybirliği ile kabul edilmiştir.

11)  Gündemin 9.maddesi gereği yapılan görüşmelerde dernek üye sayısının arttırılması ve aidatların 30 TL.  olarak toplanması yönünde görüş birliğine varılmış ve bu konuda yeni Yönetim Kurulunca gerekli  tedbirlerin alınmasına karar verilmiştir.

12)  Gündemin 10.maddesi çerçevesinde dilek ve temenniler hususunda genel kurul hazırun’unun görüşleri sorulmuştur.

1)      Yusuf Yılmaz tarafından dernek faaliyetlerinin arttırılması, yeni üyelerin derneğe katılımının sağlanmasına fırsat verecek  yemeli toplantı, salon toplantısı, piknik, gezi ..gibi faaliyetlerin her yıl belirli tarihlerde tekrarlanmasının faydalı olacağı, bunun için bir uygulama yöntemi belirlenmesi teklif edildi.

Bu tür organizasyonların yapılması için en az 3 kişiden oluşan bir organizasyon ekibi oluşturulması yönündeki Mehmet ATILGAN ın görüşü genel kurul hazirunu tarafından benimsendi.

2)      Abdullah OKKIRAN derneğin yönetim ve denetim kurullarında en az bir kadın üyenin bulunmasını önerdi. Bu konuda dernek Web sayfasında da taleplerin bulunduğu bildirildi ve kadın üyelerin dernek faaliyetlerine katılımının arttırılması bakımından kadın kolları oluşturulmasının uygun olacağı belirtildi.

Yapılan değerlendirmeler sonucunda söz konusu talebin derneğin etkinliğine fayda sağlayacağı belirtilerek gerekli çalışmaların yürütülmesi yönünde tavsiye kararı alındı.

3)      Divan Kurulu Başkanı tarafından Genel Kurula başka görüş ve temennilerin olup olmadığı soruldu, başka herhangi bir görüş olmadığından, Derneğin 10. Olağan genel kuruluna katılımları için katılan hazirun’a teşekkür etti ve yeni seçilen yönetim kurulu asil ve yedek üyeleri ile denetim kurulu asil ve yedek üyelerine yeni hizmet  döneminde yapacakları çalışmalar için başarılar dileyerek toplantıyı kapattı.

Bu Genel Kurul Tutanağı 26.04.2015 günü saat 17.00 ‘ de tarafımızdan tanzim  edilmiş ve imza altına alınmıştır.

EKLER: Genel Kurul evrakları

M.Akif TEMELLİ                      Fatih TAŞKIN                          Kudret GÜVEN

(imza)                                       (İmza)                                      (İmza)