• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
  • https://www.facebook.com/uchisarlilardernegi
2013-2015 YILLARI FAALİYET RAPORU

 

UÇHİSARLILAR DERNEĞİ

2013 – 2015 YILLARI FAALİYET RAPORU

 

           ETKİNLİKLERİMİZ:
          2013 Yılı nisan ayında gerçekleştirdiğimiz genel kurulumuzdan bu güne kadar geçen sürede derneğimizin yapmış olduğu etkinlikler ana hatları ile aşağıda açıklanmıştır.
 
1-   GIDA YARDIMLARI: 
      ANKARA’da faaliyet gösteren derneğimiz 2000’li yıllardan başlayarak sürdürdüğü gıda yardımı çalışmalarını bu iki yılda da gerçekleştirmiş, Uçhisar’da, titiz çalışmalarımız sonucunda tespit ettiğimiz yardıma muhtaç ailelere yardımları ulaştırılmıştır. Uygulama gıda yardım fişleri ile anlaşmalı mağazaya giderek paketini ilgilinin bizzat teslim alması şeklinde uygulanmaktadır.
 
2 – KİRA ÖDEMELERİ:
      2005 yılında taşındığımız ve kiracı olarak kullandığımız dernek mekânımıza her yıl enflasyon oranında kira artırımı uygulanmaktadır. Sayın üyemiz Faruk Taman’ın her yıl dört aylık kira bedeli karşılığında yardımda bulunduğunu burada belirtmek istiyorum. Kendisine derneğimiz adına şükranlarımızı sunarız.
 
 3 – AİDATLAR:
       Üyelerimizin aidat ödemelerinde sıkıntı yaşamamaları için 2008 yılından beri yıllık aidat miktarında bir artırıma gitmedik. Takdir edilir ki, yıllık 25. 00 Tl lik miktar her üyenin memleketi için ödeyebileceği bir miktardır. Ay başına iki lira düşen bu miktar yıllık ödenmediği için sıkıntı yaratmakta ve dernek gelirleri öngörüldüğü şekilde gerçekleşememektedir. Ekonomisi yerinde olduğunu bildiğimiz bu üyelerimizin, gereği gibi yürütülemeyen faaliyetlerimizin nedeni olduklarını, yöneticiler olarak üzüntü duyduğumuzu belirtmek durumunda kalınmıştır. Aidatlarımız düşük olsa da gelirlerimizin ana kaynağı olduğunun bilinmesi gerekir.
Genel kurulumuzda üye sayısının artırılması konusunda görüşmeler yapılması yararlı olacaktır. Ayrıca üye aidatlarının artırılmaması ancak her üyenin derneğe yeni bir üye kazanmasının üyelerimize görev olarak verilmesini divan başkanlığına öneriyoruz. Bu konuda başka önerileri beklediğimizi bildirmek isteriz.
Her toplantıda aynı şekilde serzenişte bulunulduğu halde üyelerimizin derneğimize bu anlamda yardım ve katkısı çok düşük kalmaktadır. Hiç değilse her üyenin üye sayısını artırmakta bir çabası, bir katkısı olur diye düşünülmektedir. Tüzüğümüz, ait olduğu yıl içerisinde aidatların ödenmesini yönetime görev olarak vermiştir. Toplanmayan aidatların gereği üyelikten çıkarmak ise, bu işlemin yapılmasının derneğe sağlayacağı katkı ne olacaktır? 
En önemli konuların başında aidatların zamanında toplanması geldiğinden, teslim konusu, özellikle aidatını ulaştırmada sıkıntı çekenlerin, yönetim kurulu üyeleri ile karşılaşmalarında ödeme yapmaları bizlere kolaylık sağlanması açısından önemlidir. Bu durumda makbuzlar daha sonra kendilerine ulaştırılacaktır. Dernek olarak olanaklar ölçüsünde yürüttüğümüz hizmete karşı getirilen eleştirilere hassas olduğumuzu belirtmek isteriz. Üyelerimiz de aynı hassasiyeti gösterirlerse Uçhisar’lı için yürütülen hizmetlerde kolaylık sağlanabilecektir.
 
    4 – ÖĞRENCİ YARDIMLARI:
        2005 Yılında başlattığımız, Uçhisar’lı, annesinin sıcak yemeğinden mahrum öğrencilerimize ödediğimiz öğrenim yardımını 120.00 tl den bu yıl 150.00 tl ye yükselttik. 2013-2014 öğretim yılında 7(yedi), 2014-2015 öğretim yılında ise 8(sekiz) öğrenciye yardım yapılmış ve devam etmektedir. Bu en insani konuda hizmet vermek bizleri de mutlu kılmaktadır. Başlangıçtan bu yana hiçbir şekilde aksatmadan yürüttüğümüz ve yürütmek kararlılığında olduğumuz bu konuda yardımlarınızı az çok demeden bekliyoruz. Zaten ana hizmetler küçük küçük de olsa yardımların bir araya getirilmesiyle yerine getirilmektedir. Eleştirilse de öğrenci yardımında bulunan sayın hemşerilerimizin isimlerini zikretmeden geçemeyeceğim: Sayın Sedat Aksoy (iki öğrenci), sayın Veysel Korucu (bir öğrenci). Kendilerine derneğimiz adına teşekkürlerimi sunmak istiyorum.
 
   5 – BAYRAMLAŞMA:
     Her dini bayramın sonunda dernek merkezinde toplanarak bayramlaşma yapma uygulamalarımız sürmektedir. Bu konu da yemekli toplantılar gibi üyelerimizin bir araya gelmelerini sağladığı için devamında yarar umuyoruz.
 
    6 – DİĞER ÇALIŞMALARIMIZ:
      Önemli günlerde ve üyelerimizle ilgili olayları (cenaze gibi) duyurmak için çektiğimiz mesajlar takdirle karşılanmaktadır. Hizmetimize devam etmenin yararlı olacağı düşünülmektedir. Ayrıca internette yer alan derneğimiz sitesinde ve facebook sayfasında, yayınladığımız; öyküler, makaleler ve Uçhisar ile ilgili bilgilerin takipçileri de küçümsenmeyecek sayılara ulaşmaktadır.
 
     Düğünlere çelenk gönderme ve dernek adına katılma ile cenazelerde yine derneğimiz adına bulunmaya özen gösterilmekte, hasta üyelerimizin durumları izlenmektedir.
 
    Bunların dışında; geçmiş yıllarda yemekli toplantılarda hemşerilerimizle bir araya gelme uygulaması, Belediyemizle yaptığımız görüşme sonucunda yeniden başlatılmış ve 04-04-2015 günü yemekli bir toplantı ile yeniden uygulamaya başlanmıştır. Gecemize ilgi büyük olmuş ve katılanların memnuniyeti yoğun bir şekilde dile getirilmiştir. Toplantının yılda bir kez yerine getirilmesi konusunda belediyemiz ile anlaşma sağlanmıştır.
 
 SONUÇ:
     1967 Yılından beri yaşamaya devam eden derneğimizin bundan böyle de beklentilere yanıt verecek şekilde hizmetlerine devam etmesinin sizlerin ilgilerine bağlı olduğunu biliyoruz. Bu hususun bir faaliyet raporu ifadesi olarak algılanmaması, gerçekten fiilen ve maddeten derneğin yanında bulunulması her Uçhisar’lının sorumluluğunda olduğunu önemle vurgulamak istiyoruz. Cumartesi günleri açık bulunan derneğimizi hiç değilse ziyaret etmek, aidatların ödenmesinde çevremizi de uyararak mali zorunlulukların zamanında yerine getirilmesine yardımcı olmak unutulmaması gereken bir konudur.
 
     Dernek belediye ilişkisi yeni yönetim ile birlikte olağan seyrinde devam etmekte, sayın başkan her türlü konuda anlayış göstermektedir.
 
    Derneğin formalite anlamında yürütülen her türlü işleminde özverili bir yaklaşım anlayışı ile yardımlarını her zaman olduğu gibi bu dönem de esirgemeyen sayın Abdullah Okkıran’a şükranlarımızı sunuyoruz. Ayrıca gıda yardımları ve öğrenci işlerinde Uçhisar’da özellikle tespitlerin yapılması konusunda, doğruluk ilkeleri doğrultusunda işlemlerimizin yürümesinde bir anlamda temsilcimiz olarak çalışan sayın N. Naci Abalı’ya da şükranlarımızı sunmak istiyoruz.
 
       Derneğimizin işlevini gereği gibi yapması için destek veren tüm hayırsever üyelerimiz ile dernek belediye işlerinin yürütülmesi konusunda anlayış ve destek sağlamada olumlu yaklaşımlarını gördüğümüz Uçhisar Belediye Başkanı Sayın Ali Karaaslan’a teşekkürlerimizi sunuyoruz.
 
       Aramızdan ayrılan üyelerimizi saygıyla anıyor, ışıklar içerisinde yatmalarını diliyoruz.

 

                                                                          MEHMET ATILGAN

                                                                  YÖNETİM KURULU ADINA

                                                                                BAŞKAN 

  
1519 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın