• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
  • https://www.facebook.com/uchisarlilardernegi
2011-2013 YILI FAALİYETLERİMİZ

        2011-2013 YILLARI  

FAALİYETLERİMİZ

                  2011 Yılı Nisan ayında yapılan 8. Olağan Genel Kurulumuzdan bu güne kadar geçen iki yıllık sürede dernek faaliyetimiz konu başlıkları ile aşağıda belirtilen şekilde gerçekleşmiştir.

1-      GIDA YARDIMLARI:

                   2000 Yılı başında başlatılan gıda yardımları, başlangıçta Ankara’da hazırlanarak Uçhisar’da kapıda teslim şeklinde uygulanırken, petrol ürünlerinde yaşanan artışlar ve daha uygun olur düşüncesi ile Nevşehir’deki süper marketler arasında yapılan piyasa araştırması sonucunda iki yıldır Nevşehir’de gerçekleştirilmektedir. Bu uygulamanın daha ekonomik ve pratik olduğu kanısına varılmıştır. Bu yıl da aynı usulün uygulanması düşünülmektedir. Gıda Yardımlarının bu yıl nakit olarak ihtiyaç sahiplerine ödenmesi, yararlananın anlaşma sağlanan  mağazadan istediğini alabilmesi şeklinde yerine getirilmesi düşüncesi vardır. Bu konuda kararı Dernek Yönetim Kurulu verecektir. Ayrıca yardım yapanlar istediği takdirde, geçen yıl da uyguladığımız gibi  yardımlarını derneğimizce maddi destek sağlanan öğrencilerimize yapabileceklerdir. 

                    Yardımda bulunan sayın üyelerimize şimdiden teşekkürlerimizi iletiyoruz.

 

2-      KİRA ÖDEMELERİ:

                    Derneğimiz 2005 yılından beri İncesu adresinde faaliyetini sürdürmektedir. Kira bedeli harcamalarımız içerisinde önemli bir memlağdır. Mülk sahibi hemşerimiz olduğu halde yıllık artışlarda bir kolaylık sağlanmamakta, aidat ücretlerinde 2008 den beri bir artış sağlanmadığı için kira artışları mali durumumuzu olumsuz etkilemektedir. Burada kira giderlerimizde bize büyük destek sağlayan Sayın Ö. Faruk Taman, Sayın Salim Saka ve son bir yıldır bu desteğe ortak olan Sayın İsmail Karaca’ya teşekkürlerimizi sunmayı bir borç biliyoruz.

                    Mülk edinme çalışmalarında bir aşama sağlanamadığını duyurmak istiyorum.

3-      ÜYELİK AİDATLARI :

                    Bilindiği üzere aidatımız 2008 den beri değişmemiştir. Yıllık 25.00 TL. olarak uygulanmaktadır. Bilinçli olarak artış yapmadığımızı bilmenizi isteriz. Çünkü çoğu üyemiz bu miktarı bile ödememektedir. Üst üste 3-4 yıl ödenmeyen aidatlar göz büyütmekte, böylece tahsilat daha da zorlaşmaktadır. Tüzüğümüz aidatların aynı yıl içerisinde ödenmesini hükme bağlamışken, uzun süre ödemeyenleri üyelikten çıkarmak zorunlu olmaktadır. Bu şu anda sizleri üzdüğü gibi daha iyi hizmet vermek adına bizleri de üzmektedir. Her bir araya gelişlerde bu konuda hemşerilerimize etkide bulunulması konusunda  sorumluluk yüklemek istiyoruz ama sonucun takdirini de sizlere bırakıyoruz. Mali durumu iyi olan hemşerilerimizin aidat miktarını aşan yardımlarını da beklediğimizi dile getirmek derneğin geleceği açısından zorunlu olmaktadır. Ayrıca iş bununla da kalmamakta yeni üyeler kazanma açısından her Uçhisar’lıya görevler düşmektedir.

4-      ÖĞRENCİ YARDIMLARI:

                    İş kurana, geleneğimizde yardım etme anlayışı vardır. Uçhisarlı olup da öğrenim gören her öğrencimizi, gelecekte kuracağı işine şimdiden hazırlık yapıyor olarak kabul ediyor, öğrenci yardımlarına büyük önem verdiğimizi belirtmek istiyoruz. Yaptığımız, ailelerin yetişemediği parasal desteği biraz daha güçlendirmektir. Derneğimizin gelecek nesiller nezdinde bu konuda hatırlanacağı kesindir. Öğrenci yardımlarımız sizlerin ve çevrenizde yapacağınız girişimlerin sonucunda zenginleşmesi hepimizi sevindirecektir.

                   Şu anda aylık 100.00 TL olarak yaptığımız ödemeler için her yıl Eylül ve Ekim aylarında o yıl için yardımda bulunulan miktar dikkate alınarak öğrenime katkı bütçesi hazırlanmaktadır.

                    Başvuran öğrencilerin özellikle mali durumları birkaç kanaldan araştırılmakta, bu konuda görevli ve Uçhisar’da oturan  iki üyemiz ve Belediyemizin de onayı alınarak uygulama başlatılmaktadır.

 

                    Bu dönem; ( Eylül 2011 – Haziran 2013) toplam yirmi öğrencimize öğrenci ücreti ödenmiş ve devam etmektedir

                    Gerek, gıda yardımlarının dağıtım listelerinin hazırlanması ve sonuçlandırılmasında gerek, öğrenci listelerinin oluşturulmasında , Uçhisar çalışmalarımızda derneğimize büyük yardım ve katkılarını esirgemeyen başta Sn. Naci ABALI olmak üzere Sn. İsmail PÜRSÜNLÜ’ye,  derneğimiz adına şükranlarımızı sunuyoruz.

 

                    Öğrenci yardımında bulunan Sayın;

                    Sedat Aksoy’a ( yılda bir öğrenci)

                    Veysel Korucu’ya(yılda bir öğrenci),

 

                   Gönülden gelen miktarlarda katkı sağlayan, Sayın; M. Nuri Güneş, Ömer Özçay, Mustafa Özçay, H. Evrim Atılgan, Yusuf Yılmaz, Mehmet Selçuk, Ertan Arısoy, Mustafa Akalın’a,

                   Her yönden Belediye- Dernek ilişkilerinde ilgi ve desteğini esirgemeyen Uçhisar Belediye Başkanı Sayın Osman Süslü’ye,

                   Aidatlarını zamanında ödeyen tüm üyelerimize Şükranlarımızı sunuyoruz.

5-      BAYRAMLAŞMALAR:

                    Dini bayramların bitimini takibeden ilk cumartesi günleri dernek binasında yaptığımız bayramlaşma amaçlı toplantılarımız, Uçhisarlıların bir araya gelmelerini sağladığından devam ettirilecektir.

6-      DİĞER ÇALIŞMALARIMIZ:

 

                      * İnternette derneğimiz adına açmış olduğumuz adresimize ziyaretler küçümsenmeyecek rakamlara ulaşmıştır. Üyelerimizden kullanımı bilmeyenlerin, çocukları sayesinde zaman zaman sitemizi izlemeleri önerilir.

                       * Mutlu günlerimizde, kötü günlerimizde üyelerimizin yanında olmaya elimizden geldiği ölçüde devam edeceğiz. Üyelerimizin ya da hemşerilerimizin özel günlerini telefon mesajları ile hemşerilerimize duyurmaya çalışıyoruz. Bu hizmetimiz de devam edecektir. Mutlu günleri, bilgilendirildiğimiz takdirde sizler adına kutlamak görevimizdir. Hastalarımıza hiç değilse telefonla geçmiş olsun dileklerimiz yine sizler adına iletilecektir.

                       * Uçhisarla ve üyelerimizle ilgili albümün hazırlanma çalışmaları maalesef ilgisizlik nedeniyle istediğimiz hızda ilerlememektedir. Lütfen 2 fotoğraf ve iletişim bilgilerinizle bize başvurun.

                        * Derneğimizin basım ve her türlü iletişim hizmetlerini fedakarane bir anlayış ve Uçhisar sevgisiyle yerine getiren Sayın Abdullah Okkıran’a huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Ayrıca her toplantımızda salonunu bizlere açan Önder Galerinin sayın sahiplerine de şükranlarımı sunmak istiyorum.

7-   Aramızdan ayrılarak ebediyete ulaşan, ilk önce de derneğimize yaşadığı sürece hizmet veren yöneticilere, Özellikle Av. Fethi Turfan , Durmuş Uzun ve Ömer Saka’ya, Hüseyin Til, Salim Kırtıraş, Cevat Soytekin, Hasan Çopur, Önder Ala, Erdoğan ve Erdal Ülkü kardeşler, İsmail Usta, Harun Öksüz, Sabri Tabaru, A. Güner Çınar, Mehmet Erdi, Ahmet Çakır, İsmail Ertürk, Mehmet Tatlı, Ünal Durukan, Yılmaz Can, Hazım Piyaslı, Şükrü Kutlar,  Yüksel Satılmış, İbrahim Baltacı, Gülden Menderes, İlhami Soytekin, M. Emin Başarı hemşerilerimiz ve üyelerimize Allah’tan rahmet diliyor, yaşayan tüm yöneticilerimiz ve üyelerimize sağlık mutluluk dileklerimizi  iletiyoruz. 

                Yaşadığımız sürece Uçhisarımıza ne yapabiliriz, hangi katkıyı sağlayabiliriz kaygı ve sorumluluğumuzu hep yaşatarak yönetim kurulu adına hepinizi sevgi ve muhabbetle selamlıyor, saygılar sunuyorum.

                                                                                                   MEHMET ATILGAN

                                                                                                     Uçhisarlılar Derneği

                                                                                                Yönetim Kurulu  Başkanı  

 

 

  
2295 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın