MEHMET ATILGAN
(01) DERNEĞİMİZ VE WEB SİTEMİZ
02/05/2011

SAYIN HEMŞEHRİLERİMİZ

Uçhisarlıların sık sık bir araya gelmesini sağlayarak, birbirlerinin dertlerine ortak olma imkanını veren, Uçhisarlılar nerededir, ne yaparlar, sıkıntıları nelerdir diyen ve geçmişi, geleceği onlarla paylaşmaya zemin hazırlayacak olan özlemlerin buluşma noktası UÇHİSARLILAR DERNEĞİ;

Yaşam sadece çalışmak ve üretmek değildir kuşkusuz. Türkiyenin dört bir köşesine yayılmış hemşehrilerimiz, diğer hemşehrilerine özlem duymuş, canı onları görmeyi, dertleşmeyi çekmiş ve şehir yaşamı, sanki o Uçhisarda yaşıyormuş gibi ona bu imkanı çok nadir tanıyabilmiş. Yakın semtlerde oturanlar sık sık görüşebilirken farklı illerde bulunanların birbirleri ile görüşmeleri tesadüflere kalmış. Aynı köylü neredeyse birbirini unutur olmuş, çoğu ile de çeşitli vesilelerle gittiği Uçhisarında karşılaşabilmiş. Hasret bu şekilde giderilebilirken çoğu hemşehrimiz bunu yeterli bulmamış. Daha önce iki sefer açılıp kapanan Derneğini yeniden canlandırabilirse bu hasrete çare olabileceğini düşünmüş ve bu şekilde düşünen diğer hemşehrilerinin de peşlerinden geleceği hesabını yapmışlar ve 1998 yılında büyük fedakarlıklarla Derneğimizi yeniden açarak hemşehrilerinin hizmetine sunmuş, bizlerde bu bilinç içersinde sizlere ait olan bu Derneği ayakta tutmaya çalışıyoruz.

Büyük fedakarlık göstererek Uçhisar adının Ankara da ve  bu site ile de Türkiyenin her yerinde yaşatılması uğraşı içerisindeyiz.

Sayfalarımızda derneğimiz çalışmaları ile üyelerimiz ve yöremiz tarihi hakkında geniş bilgi vermeye çalışaçağız  Sizlerden gelen destekle daha da büyüyeceğimize inanıyor ve her türlü önerilerinizi bekliyoruz.

Tüm bu duygularla, Dernek Yönetim Kurulumuz adına saygılar sunarım.

Mehmet Atılgan

2003 kez okundu. Yazarlar

ÖYKÜLER- 5 (KUTSAL IŞIK) - 03/04/2017
Köylerinin üç tarafı aynı yükseklikte üç dağ ile çevrili idi. Köyden birileri düşündüler
ÖYKÜLER 4 - " ACI HAYAT" - 26/10/2016
İsteksiz bir ruh hali adeta çökmüştü üzerine. Anımsadıkları,bir duygu boşalmasını tetikliyordu.
UÇHİSAR İÇİN - 15 "Masalcı Teyze" - 30/03/2016
“ Bir varmış, bir yokmuş Bunun demesi pek çokmuş Evvel zaman içinde,
ÖYKÜLER -3 (KORKU) - 01/02/2016
Yanında tek dostu olarak bildiği arkadaşı ile söve taşının kenarına oturmuş, sokağın görünen en son noktasında beliren kişileri izliyordu. Arkadaşı her gün olduğu gibi
İZMİR BULUŞMASI- Rüya Gibi - 03/11/2015
Cep telefonunun sadece öngörülebildiği, televizyon yayınlarının siyah beyaz olarak ve programlı yayımlanabildiği yıllardı
OLMAZ OLMAZ -4 (Yeniden Anılar) - 10/06/2015
Dağcılık ya da maraton koşusu denebilir… Zaman, yaşamın sorumlulukları ile baş başa kaldığımız yıllar
TORUN - 20/04/2015
Anne baba, ağabey v.d. yani büyüklerin tamamı, çocuk yaşı denilebilecek çağımızda kişilik oluşumunun gerçekleşmesinde yardımcı ve tamamlayıcı öğelerdir diyebiliriz
KAYGI VE UMUT - 28/01/2015
Kar atıştırıyordu. Öncesi yağmurla başlayan, sonrasında her bir tanesi kolayca seçilebilen tiftmiş pamuk yumakçıkları.
UÇHİSAR İÇİN (14) - KALANLAR VE GİDENLER - 26/11/2014
Yıllar öncesi yaşananlar anılar olmuş, unutulanlar yok artık ama unutulmayanlar hayal dünyamızı süsler dururlar